Robert Pattinson

Mnoho z vás ho zná jako upíra Edwarda, ale Robert Pattinson se na plátně objevil již řadu let před prvním dílem Twilight ságy. V profilu se dozvíte o jaké snímky šlo a navrch vám prozradíme něco z Robertova soukromí.

Robert Pattinson je šestaosmdesátý ročník, narodil se ve Velké Británii a dlouho se zdálo, že jeho velkým koníčkem bude převážně sport. Vedle toho měl však od mládí rád hudbu a krom toho se tu a tam objevil na mole coby model. A od téhle branže, jak (leckdy bohužel) známo, není k herectví už cesta moc dlouhá...

Televizní obrazovka mu dala poprvé příležitost na sebe upozornit v roce 2004, kdy ve snímku Království prstenu ztvárnil postavu Giselhera. V témže roce se objevil i ve filmu Jarmark marnosti. O rok později už byl vedle Daniela Radcliffa k vidění v Harry Potterovi a Ohnivém poháru. Roli Cedrica Diggoryho si zopakoval ještě v roce 2007 ve Fénixově řádu.

Mezitím natočil televizní adaptaci románu Dennise Wheatleyho s názvem Haunted Airman o zraněném pilotovi bombardéru. Pak ještě následovaly snímky Summer House a Bad Mother's Handbook a už tu bylo Stmívání, v němž Robert ztvárňuje postavu Edwarda Cullena, který se začne tak trochu víc kamarádit s Bellou Swan. Tu hraje Kristen Stewart.

První díl Stmívání nebyl v roce 2008 jediným Pattinsonovým počinem. Zahrál si i ve snímcích How to Be a Little Ashes, načež roztočil druhý díl Twilight ságy, která se pomalu ale jistě řítí do kin. Kromě třetího Stmívání má v plánu i další projekty. Westernové drama Unbound Captives mu přinese možnost setkat se s Hughem Jackmanem a Rachel Weisz. V romantickém filmu Remember Me ztvární dokonce hlavní roli. Jak to vypadá, Robert ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »
wiktoria
16

wiktoria

 od wiktoria | 31.12.2009 16:39:42
0
ten je slááádkej
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »

Filmy

Twilight sága: Nový měsíc

(The Twilight Saga: New Moon)

Režie: Chris Weitz

Další články v kategorii