Kristen Stewart

Hvězda Twilight ságy Kristen Stewart už hraje nějaký ten pátek a díky jejímu profilu si teď doplníte vědomosti o tom, kde všude se už stačila objevit.

Devatenáctiletá vycházející hvězda Kristen Stewart se narodila přímo v Los Angeles, takže pro kontakt s castingovými režiséry měla tu nejlepší výchozí pozici (+ tatínka producenta aneb tlačka musí být). A celkem se jí dařilo, protože už v roce 1999, kdy jí bylo pouhých devět, se mihla v televizní komedii Třináctý rok. Pak následovaly dva projekty, jeden horší (dvojka Flinstoenových) a jeden lepší (Životní jistoty) a na Kristen už čekal první hit.

David Fincher totiž v roce 2002 natočil Úkryt, slušný thriller s hutnou atmosférou a Kristen prakticky neslezla z plátna. O dva roky později kápla na další slušný snímek - Mluv. Drama o šikaně na diváky zapůsobilo hlavně díky jejímu přesvědčivému výkonu.

Pak ovšem trochu sklouzla do průmněrné šedi. Snímky jako Chyťte tu holku nebo Prokletí domu slunečnic si za rámeček zrovna nedá. Zato Útěk do divočiny, kde se představila po boku Emila Hirsche, se povedl. Pak ještě přišel nudný Jumper a klasická romanťárna Na území žen a před Kristen stál největší hit její dosavadní kariéry.

Stmíváno předčilo (co se výdělků týče) veškerá očekávání, takže natáčení druhého dílu a přípravné práce na dílech tři a čtyři byly jen otázkou času. Kristen má před sebou navíc drama K-11, hudební film Runaways a válečnou American Girl.

Našlápnuto má solidně, co říkáte?

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Twilight sága: Nový měsíc

(The Twilight Saga: New Moon)

Režie: Chris Weitz

Další články v kategorii