Sanitka 2 slibuje akci. A spoustu klišé

Druhá řada seriálu Sanitka se na obrazovky České televize dostane až během příštího roku. Před nějakým časem se ale na internetu objevily pracovní záběry nové série, kterou oproti předchozím předpokladům nakonec natočil Filip Renč. Co je z nich už nyní patrné?

Nová Sanitka vypadá jako Nemocnice na kraji města po 20 letech. Není sporu o tom, že více než třímilionové sledovanosti nepříliš povedeného pokračování seriálu, jenž v roce 2003 natočil Hynek Bočan, nedosáhne ani omylem, i tak ale lze čekat frontální útok na divákovy zornice. Jestli si ale fanoušci původního projektu Jiřího Adamce najdou ke druhé Sanitce cestu, ukáže až čas.

Tvůrci chtějí jít s dobou, hodlají proto na celkovém pojetí Sanitky 2, kterou po svém otci Jiřím Hubačovi převzal syn Ivan, lehce přitvrdit. V českých kotlinách se to samozřejmě rovná tak maximálně výbuchu jednoho auta na celou sérii, Renč přidal i helikoptéru řízenou Petrem Kostkou, jakožto elitním pilotem Mádrem nebo spanilé jízdy sanitek. Bude to chtít dobrého střihače, jinak nás čeká konsternovaná nuda, kterou s lehkostí přebije i dvacet let starý díl Nemocnice Chicago Hope nebo Pohotovosti.

Jenže líbivé obrázky samy o sobě stačit nebudou, podstatný je scénář. V tomto případě ryze vztahový scénář. Z něj toho zatím ven moc neprosáklo, tedy kromě toho, že se dočkáme i nových postav. Chybět tak nebude Jiřina Bohdalová, Dagmar Havlová nebo nový ředitel záchranky Jiří Dvořák. Charisma Josefa Vinkláře zaplácne asi těžko.

Staří známí v podobě Jaromíra Hanzlíka, Zlaty Adamovské nebo Ivany Andrlové nebudou chybět – na něco navazovat se přece musí, a byť jsou v televizi oslí můstky oblíbenou komoditou, někdy ani přes ně vlak nejede. Naopak je škoda, že některé postavy se na obrazovce neukážou. Jde hlavně o Petra Nárožného, kterého, s majákem v ruce, vystřídal Jiří Lábus.

I tak se ale z pracovního traileru lze dovtípit, že Sanitka 2 událostí české sezóny rozhodně nebude. Jan Pecha si tak může mnout ruce – jeho skvěle vypadající Cirkus Bukowsky má cestu volnou.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.