BLOG: Sanitka 2 s dvojčetem Bartošky? Ale fuj!

Česká televize připravuje pokračování seriálu Sanitka z roku 1984. Na plac se mají vrátit všichni původní herci, a to včetně Jiřího Bartošky. Jeho postava však v seriálu zemřela. A teď babo raď, jak to celé vyřešit!

Jiří Adamec nikdy nebyl bůhvíjaký režisér. Za bolševika se mu dařilo, soudruhům šel jistě na ruku. Bez debat natočil minimálně dvě úděsnosti takřka trezorového duchu - seriály Bylo nás šest a Rodáky. Jan Štastný, který hrál v obou projektech hlavní role, by se měl smažit v pekle. A on přitom lítá po Ordinaci...

Hned od spuštění Novy v roce 1994 se Adamec krásně etabloval ve vytváření estrád všeho druhu - Zlatou mříží počínaje a přiblblými ceremoniály typu Miss konče. Nejsledovanější česká televize mu pak dala příležitost přesvědčit o svých (ne)kvalitách i seriálové diváky. A tak vzniklo několik řad podprůměrné Pojišťovny štěstí.

Co však Adamcovi upřít nelze je projekt, který byl na svou dobu do jisté míry akční (letecké neštěstí na Suchdole), do jisté míry kontroverzní (otázky emigrace) a hlavně - pro mě osobně daleko koukatelnější než Dietlovy dialogy předimenzovaná Nemocnice na kraji města. Sanitka prostě frčela, ať už si můžeme o některých fragmentech (filozofování šéfa záchranky v podání Josefa Vinkláře či úvodní písně Můj čas) myslet svoje.

O to víc mě tedy překvapilo, že se Česká televize rozhodla dát zelenou jejímu pokračování. Vrátit se mají všichni herci (tedy pakliže jsou ještě mezi živými). Na obrazovky tak vtrhnou Jaromír Hanzlík, Pavel Zedníček, Petr Nárožný nebo Zlata Adamovská. Kdo však chybět má je doktor Skalka v podání Jiřího Bartošky. V 10. díle jej totiž nechal scénárista Jiří Hubač zemřít. A Adamec si zoufá.

Bartoška by totiž byl slušným lákadlem na diváky. Herec a karlovarský principál, jenž pálí jednu cigaretu za druhou, má nesporně slušnou dávku charismatu. Do druhé Sanitky ho tak Adamec chce získat stůj co stůj. A tak spolu se scénáristou Ivanem Hubačem (syn Hubače staršího) vymyslel kulišárnu - v seriálu bude Skalka, ovšem jeho jednovaječné dvojče, které narozdíl od svého sourozence žije.

Ruku na srdce, taky vám to tak hrozně připomíná soap-operu Tak jde čas? Či kteroukoliv jinou americkou sračku typu Dallas? Pánové, jestli tohle vážně natočíte, kolem Kavčích hor bude zřejmě trochu nablito...

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.