Babylon A.D.

Vin Diesel žoldákem v novém sci-fi akčním filmu s názvem Babylon AD od režiséra Gothiky a Purpurových řek - Mathieu Kassovitze.
Thoorop (Vin Diesel) je zkušeným žoldákem blízké budoucnosti, jenž přijímá novou nabídku - ochránit jednu jistou ženu, dívku Aurora (Mélanie Thierry), při převozu z Ruska do Číny za pomoci Rebeccy (Michelle Yeoh). Ovšem jen málo lidí ví, proč je Aurora tak důležitá a výjimečná. Jedna tajná organizace má v plánu tuto dívku získat a vytvořit tak z ní modifikovaného Mesiáše...
Inu, zápletka a sympatické obsazení by bylo (ve filmu se mj. objeví taktéž Gérard Depardieu, Charlotte Rampling či Jamel Debbouze), teď už jenom počkat na konečný výsledek. Film je natáčen podle knihy Děti Babylonu od Maurice G. Danteca, který se společně s Ericem Besnardem podílel na scénáři. Většina scén byla natáčena v České Republice, a to ve studiích na Barrandově a ve Vítkovických železárnách v Ostravě, kde jsme měli tu čest být. Tvůrcům posloužily zastaralé komplexy jako perfektní vidina budoucnosti a z jedné velké haly vytvořili jakousi obdobu novodobé diskotéky, kde se sjíždí uprchlíci z různých koutů Země. Thoorop je zde pronásledován tzv. "Hackers", kteří předvádějí bláznivé akrobatické kousky aka Parkour. Choreografii "jumpů" diriguje samotný David Belle, jenž si do svého týmu vybral ty nejlepší z nejlepších. Někdy byste až nevěřili, co tito hoši dokážou a několikrát jsem se přistihl, jak na ně při akci zírám s otevřenou pusou...ovšem nebyl jsem sám :-) Nakonec se Thoorop postaví tvrdému zápasníkovi v kleci (francouzský kickboxer Jerome Le Banner).
Francouzsko-americký mix se nám líbí a doufáme, že tvůrci potenciál filmu využijí a nestane se z Babylonu AD nedoceněné béčko. Mathieu Kassovitze máme rádi a přáli bychom mu, aby po Purpurových řekách a Gothice přišel s opravdovou peckou. Podívat se můžete také na Making of Teaser.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Babylon A.D.

(Babylon A.D.)

Režie: Mathieu Kassovitz

Další články v kategorii