Hustá mlha

Frank Darabont a Stephen King přijdou v březnu opět do našich kin. A nejedná se o Zelenou míli nebo o Shawshank, ale o fungl nový horor Hustá mlha.

Hustá mlha (ani nevíte, jak mi to jde, kvůli zvyklosti používat zkrácené Mlha, jak tomu bylo v Kingově povídce, těžce psát) do našich kin nakonec dorazí, i když tomu určitě není tak brzy, jak by si hororoví fanoušci z Čech přáli. Opus Franka Darabonta na motivy povídky Stephena Kinga si v Americe odbyl svoji premiéru v listopadu a navzdory očekáváním tam nevydělal příliš peněz. Pokud si ale v Čechách distributor Palace zařídí dostatečně velkou mediální masáž a vepíše do řádek, že je to nový horor od režiséra Vykoupení z věznivce Shawshank a Zelené míle a že je opět podle předlohy "Mastera of Terror", mohla by Hustá mlha v březnu pořádně zamávat multikiny.

Jak už jsem řekl, Frank Darabont, francouzský režisér s malou filmografií, ale ohromným kreditem, si už po třetí k sobě vzal povídku (Shawshank byla povídka, Zelená míle kniha) Stephena Kinga a upravil si ji s jeho pomocí na dvouhodinový scénář. Hustá mlha se stejně jako většina Kingovy tvorby odehrává v Maine, avšak po dvou filmech odehrávajích se ve věznici, je tento nový horor posazen do obyčejného vesnického marketu. Jako fanoušek tvorby nejen Darabontovy, ale především Kingovy, tedy dopředu vím, jak se bude film vyvíjet a hlavním motivem tedy bude velice hustá mlha, která sebou přináší nejrůznější stvoření. Lidé, schovaní v supermarketu, tak musejí táhnout za jeden provaz, aby tuto nadpozemskou kalamitu přežili.

Průměr recenzí na amerických portálech je v ryze kladných číslech, avšak narozdíl od Shawshanku a Zelené míle se Hustá mlha nedostala ani do jedné nominace na Oscara, což je s Majesticem Jima Carreyho pro Darabonta jednoznačně zklamání. Nemusíme být ale ani trošku smutní. Ačkoliv tento nový horor neocenili akadamici, pro diváka má být dle informací velice příjemný a kupodivu ne tak umělecky zaměřený jako režisérovy dva nejslavnější filmy. A my se na poctivý horor od dvou mistrů ve svém oboru rozhodně těšíme a 13. března se snad všichni uvidíme v nejbližším kině. Už se nám totiž všem v redakci klepou ruce.

Související články

[Retro]
[Trailery]
[Trailery]

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Mlha

(The Mist)

Režie: Frank Darabont

Další články v kategorii