Potvrzeno! Nové Hvězdné války natočí J. J. Abrams

Svět plný fantazie a barev, legendární série, uctívané postavy a neopakovatelná atmosféra. To je série Star Wars! Tedy alespoň ta původní trilogie, která vznikala od konce 70. let do roku 1983. Ze Star Wars se prostě stal kult.

V roce 1999 se George Lucas ke svému životnímu veledílu vrátil a dotočil předcházející díly, mapující Anakinův vzestup a pád. Star Wars Epizoda I: Skrytá hrozba byla přijata s rozpaky, ale posvátná úcta k řemeslné dokonalosti a ke komplexnosti nebývalého fikčního světa nakonec převládla a další trilogie zaznamenala obrovský komerční úspěch.

Nyní uzrál čas jít dál, navázat epizodou VII a rozjet další trilogii. Po dlouhých spekulacích by se měl režie definitivně ujmout J. J. Abrams, režisér seriálů Ztraceni nebo Alias a snímků jako Star Trek a Super 8. Abramse už konečně potvrdila také producentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy (přitom ještě minulý měsíc se Abrams vyjádřil, že se do Star Wars míchat nechce), inu zřejmě došlo na řeč peněz.

Scénář píše oscarový Michael Arndt, což by mohla být společně s Abramsem dostatečná kompenzace absence George Lucase, i když to je hodně troufalé tvrzení. Nová trilogie by se měla předvést filmem Star Wars: Episode VII v roce 2015.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Star Wars: Síla se probouzí

(Star Wars: Episode VII - The Force Awakens)

Režie: J.J. Abrams

Další články v kategorii