Den, kdy se zastavila Země

Nový sci-fi trhák od režiséra Scotta Derricksona - Den, kdy se zastavila Země - zatím působí velice dobře. Pojďme omrknout nadupaný trailer.

I přesto, že se jedná o remake z dob studené války, se zdá, že si Derrickson s filmem poradí stejně dobře, jako s kultovním dramatem V moci ďábla.

Do hlavní role byl obsazen Keanu Reeves, coby mimozemšťan Klaatu, jenž přiletěl na planetu Zemi s varováním: Pokud nepřestane válčení mezi velmocemi a pustošení světa, má Klaatu rozkaz zničit planetu Zemi nadobro, neboť by tak ohrozila mír, vládnoucí v celém vesmíru. Jak na tuto zprávu lidstvo přistoupí? Zkuste hádat...

Efekty jsou na první pohled promakané, byť je v jistých okamžicích až moc vidět, že si tvůrci vzali do rukou klávesnici a myš, a jen si diktovali, co kde bude. S hereckým obsazením je na tom Derrickson opět o krok dál. Dát Reevesovi roli relativně mírumilovného ufouna byl skvělý tah. A přestože hned první záběry působí epicky, tenhle klam nás může potkat u každé druhé upoutávky. Celou pravdu se dozvíme až v kině a překvapivě ještě před Vánocemi - 11. prosince 2008.

Video
Hodnocení redakce:
Hodnocení čtenářů (0):
Vaše hodnocení:
dostupné po přihlášení
Datum: 19.11.2008
Kategorie: Trailery
Autor: Václav

Filmy

Den, kdy se zastavila Země

(The Day the Earth Stood Still)

Režie: Scott Derrickson

Diskuse k traileru

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.