Taková normální rodinka

Legendární seriál Fan Vavřincové se dočká filmového zpracování. Na svědomí ho bude mít mladý režisér Patrik Hartl.

Možná si leckdo z vás pamatuje černobílý seriál Taková normální rodinka ze začátku sedmdesátých let. Tehdy režíroval ostřílený Jaroslav Dudek podle námětu Fan Vavřincové a v seriálu, který se dá s trochou nadsázky nazvat prvním českým sitcomem se objevili taková jména, jako Jaromír Hanzlík, Daniela Kolářová, Jana Štěpánková, Maria Rosůlková, Eduard Cupák, Zdeněk Řehoř nebo Dana Medřická.

Teď se chystá jeho nová verze, a rovnou jako celovečerní film. O režii se postará divadelní režisér Patrik Hartl, jenž v poslední době natáčí nekonečný a vskutku také jedinečně hloupounký seriál Ulice. Na stole se taky objevilo pár hereckých jmen, s nimiž režisér do filmu počítá. Patří mezi ně třeba Eva Holubová, Marián Labuda, Ivana Chýlková, Jan Kraus nebo Lilian Malkina. Podle informací na oficiálním webu Jiřího Mádla se počítá také s tímhe talentovaným mladým hercem, který se na podzim objeví hned ve dvou filmech (Bathory a Gympl).

Producent Tomáš Hoffman plánuje, že postavy a jejich jména zůstanou, ale jinak se vyprávění přenese volně do současnosti. Důvod, proč se Hoffman s kolegou Rudolfem Biermannem pokoušejí zrovna o Takovou normální rodinku, shrnují do pěti slov: laskavý pozitivní humor napříč generacemi. Režisér Hartl pracuje zároveň i na scénáři filmu, který je založen na původní knize Fan Vavřincové a podle producentů se může – i nemusí – točit ještě letos.

Natočit původní Rodinku nebylo moc snadným úkolem. Dudek si třeba na ředitelství Československé televize vymínil, že se v seriálu musí objevit tehdy zakázaný Oldřich Nový. V jednom dílu zase hrál Pavel Landovský, který byl tehdy politicky nepřijatelný. Vedení televize tak nechalo tyto scény přetočit a místo Landovského nastoupil bolševik Jaroslav Moučka. Bohužel, původní filmový pás s Landovským se nepodařilo dochovat. Doufejme tedy, že zrod nové Rodinky žádné komplikace provázet nebudou a plánovaná premiéra 10. dubna 2008 se stane skutečností.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Taková normální rodinka

(Taková normální rodinka)

Režie: Patrik Hartl

Další články v kategorii