Dvoudílného Pottera natočí Yates

Je to oficiální! Poslední díl Harryho Pottera, Deathly Hallows, stane před publikem jako dvojdílný film.

Poslední díl Harryho Pottera, Deathly Hallows (v Čechách Relikvie Smrti) bude mít rovnou dva díly! Los Angelským Timesům to potvrdila distribuční společnost Warner Bros. Jednotlivé díly se budou jmenovat jednoduše - Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 a Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Ze sedmidílné knižní série tedy vznikne osmidílná filmová sága.

Vyjasněná je navíc i režie připravovaného snímku. Žezla se chopí opět David Yates, který se blýsknul ve Fénixově Řádu a právě kompletuje šestý díl, Princ dvojí krve. Řeči o návratu Cuarona či nástupu Guilerma Del Tora tedy byly naprosto lživé. O scénář se postará Steve Kloves, který kromě Fénixova řádu přepsal všechny Potterovské knihy do filmové podoby.

Hlavním svízelem tvůrců tedy zůstává, kde přesně poslední díl Pottera rozdělit. Pokud jste jej, jako například já, již přečetli, pravděpodobně marně pátráte po nějakém významném bodu v příběhu, který by se dal považovat za důstojný konec "prvního dílu sedmičky". Snad tedy první, dosti přemisťovací část posledního dílu, nedopadne tak unyle jako svým způsobem hodně příbuzný Jumper :) Každopádně Part 1 by se měl v kinech objevit v listopadu roku 2010 a Part 2 v květnu 2011. Snad je tento, fanoušky vymodlený tah od Warnerů správný.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »
Jillen
17
Jillen | 13.03.2008 22:20:10
0
Chápu rozdělení filmu. Ale silně pochybuju, že jde o záměr, který má ukojit fanoušky. Spíš je to skvělý tah pro tvůrce, kteří spoléhají, že z jednoho filmu ve dvou částech vyrejžujou co nejvíc peněz...a jsem zvědavej jak si vycucaj důstojný konec první části
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »

Filmy

Harry Potter a Relikvie Smrti

(Harry Potter and the Deathly Hallows)

Režie: David Yates

Další články v kategorii