Čert vem McTiernana!

Americký režisér John McTiernan se vrací! Po neúspěchu Zeleného pekla má roztočené čtyři filmy a je jedním z kandidátů pro remake Barbara Conana. Buďte v obraze!

Jeden z nejlepších režisérů přelomu osmdesátých a devadesátých let, John McTiernan, se již několik let potácí v pomyslném bahně. Po hromovém neúspěchu jeho filmů Rollerball a Zelené peklo se stále nemůže vymanit z pout, které jej táhnou k zemi. Jeho pád navíc letos potvrdil rozsudek čtyř měsíců ve vězení a složení stotisícové pokuty za spolupráci s pochybným detektivem Anthonym Pellicanem, který pro celebrity zařizoval za tučné poplatky odposlechy. McTiernan ovšem záměrně lhal FBI a trest si začne odpykávat 15. ledna 2008.

Každopádně je ale i negativní reklama reklamou a na někdejšího krále akčního žánru si náhle vzpomnělo poměrně dost filmových studií. Jen co totiž "vyleze" z vězení, čeká jej mnoho práce. O nízkorozpočtovém Run s Karlem Urbanem se před pár měsíci zmiňoval Dyler, thriller High Stakes s příběhem o dvou gamblerech v Las Vegas je zatím v rámci jednání a teroristický Deadly Exchange se začne natáčet až na podzim. Nejslibněji každopádně vypadá áčkový titul The Camel Wars o americkém vojákovi s iráckými předky, který je poslán do boje v Iráku a váhá, zda bojem za Ameriku nezrazuje svoji rodinu. Premiéra snímku je stanovena na květen 2008. Vzhledem k McTiernanově neplánované návštěvě vězení se ale natáčení pravděpodobně protáhne.

Korunu tomuto vzestupu šestapadesátiletého režiséra ovšem nasadil před pár dny americký server Ain't It Cool, který McTiernana vidí jako téměř jistého kandidáta na očekávaný remake slavného filmu s Arnoldem Schwarzenegerem, Barbar Conan. Hlavní roli si podle šuškandy vyzkouší Gerard Butler. Držíme palce!

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.