Apokalypsa v Hollywoodu

Jak by prožívali konec světa vybraní hollywoodští prominenti? To se nám svérázně pokouší přiblížit Seth Rogen a jeho nohsledi.

Kanadský komik Seth Rogen vzal Hollywood před lety útokem. Na konci 90. let se spojil s Juddem Apatowem v seriálu Freaks and Geeks, kde svou kariéru rozjel také James Franco nebo Jason Segel. Rogen se brzy dostal k zajímavějším projektům a začal si budovat vlastní specifický komediální styl, který hodně vychází z jeho zkušeností se stand-up show.

Rogen se podílel na řadě komediálních snímků, které si získaly diváky, je například autorem předlohy k filmu Superbad, napsal scénář k filmu Pineapple Express nebo Tvrďák Taylor. Svůj komediální talent Rogen také rád osobně předvádí, často hraje ve filmech, na kterých se autorsky podílí nebo ve filmech svých přátel, u Apatowa si zahrál např. ve filmu Zbouchnutá a Komici, objevil se v Superbad a hlavní roli ztvárnil v Gondryho propadáku Zelený sršeň.

Apokalypsa v Hollywoodu představuje Setha Rogena coby Setha Rogena. Seth se zde prezentuje tak, jak si ho mnozí fanoušci vysnili na základě jeho dosavadních rolí. Pohodář chrlící nenuceně gagy, který tráví svůj čas s hvězdnými přáteli jako jsou James Franco, Micheal Cera, Jonah Hill, Jay Baruchel, Danny McBride nebo Craig Robinson tím, že holdují drogám a opájí se svou momentální slávou. Jenže právě probíhající party se náhle změní v boj o přežití, rozevře se samotné peklo a v Hollywoodu začne apokalypsa. Seth a jeho přátelé zůstanou uvězněni v domě Franca, naštěstí je zatím drog dost, takže se lze zabavit, ale jednoho dne přijdou i o poslední tabletku extáze...

Běsnění Rogenovy party v mnohém zachází dál než předešlé snímky, hrubozrnný humor osciluje na hranici vkusu a mnohdy sklouzne k přízemní trapnosti, na druhou stranu se objeví několik skutečně vydařených a vtipných situací, ale mnohdy zůstávají ve stínu těch trapných. Narážky na tělní tekutiny v množství větší ,než by bylo vtipné, se střídají s Rogenovým ostrým konverzačním humorem a filmový "znalec" může být nadšen množstvím aluzí a narážek, které občas působí dost prvoplánově.

Bezesporu všichni představitelé hrají pokřivené a vtipné verze samy sebe (možná skutečně sami sebe). Kromě zmíněných mužských protagonistů bezesporu zaujme jediná  stabilnější ženská postava Emma Watson. Máme k dispozici téměř  kompletní sestavu prezentující současnou komediální scénu amerického filmu optikou Setha Rogena. Rogen se v tomto případě podílel také na režii společně se svým přítelem z dětství Evanem Goldbergem.

Apokalypsa v Hollywoodu je na jedné straně plná vtipných odkazů a typického Rogenova "improvizovaného" humoru. Tento snímek lze ale také vidět jako trapnou přízemní nudu (téměř dvouhodinová stopáž je skutečně na hraně) plnou tupých figurek a pubertálního humoru. A zde funguje přímá úměra, záleží na tom, kolik filmů, na které je Seth Rogen napojen, máte nakoukáno, čím více, tím je větší šance, že vás Apokalypsa v Hollywoodu zaujme. Pokud by však měla být Apokalypsa v Hollywoodu vaším prvním setkáním se Sethem a jeho přáteli, čeká vás zřejmě rozčarování a zklamání.

Michala Benešovská

Hodnocení:

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Apokalypsa v Hollywoodu

(This Is The End)

Režie: Seth Rogen, Evan Goldberg

Další články v kategorii