Chystá se druhá Legenda?

Snímek Já, legenda, který se 10. ledna dočká české premiéry, vydělal skutečně hodně peněz. Chystají tedy tvůrci případný druhý díl?

Že se očekávaný velkofilm Já, legenda příliš nepovedl, o tom jsme psali před pár dny v recenzi. Negativní ohlasy od kritiků ovšem pro studia nic neznamenají, pokud jejich film vydělá peněz, že by se z toho daly zaplatit čtyři další podobné filmy. Opus Francise Lawrence na motivy knihy Richarda Mathesona za tři týdny pobytu v kinech vydělal téměř 200 milionů dolarů a pro sběrače detailů zaznamenal nejvyšší vstupní výdělek (tj. peníze vydělané za první víkend) v historii moderních filmů. Ačkoliv tedy Richard Matheson žádný druhý díl nikdy nenapsal, začínají se v hlavách Warneru množit myšlenky na pokračování jejich tolik bohatého opusu.

Nepřímé potvrzení vydal i samotný Matheson (n. 1926), který se oficiálně vzdal práv na případné pokračování Já, legenda a vzniku druhého dílu tedy nic nebrání. Podle mluvčího společnosti tato zpráva neznamená, že by se už jakýkoliv sequel k filmu točil. Každopádně to ovšem otevírá třináctou komnatu, která se dá při finančním nedostatku snadno otevřít. A věřte tomu, že něco jako finanční dostatek v případě Hollywoodských studií neexistuje.

Druhým problémem možného pokračování ovšem je (**21 SPOILER – kdo film neviděl, ať zbytek odstavce raději nečte**21 ) fakt, že Will Smith coby hlavní hrdina Robert Neville, na samotném konci filmu zemře. To by nebyla až tak podstatná okolnost, kdyby to nebyl právě Will Smith, který vytvořil alespoň tři čtvrtě z celého výdělku. Vše, na co tento sympatický herec sáhne, se totiž téměř vždy promění ve zlato. A my si raději přejme, aby pokračování Legendy zůstalo na vždy skryto jen v myslích pracovníků Warner Bros.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.