Úhel pohledu

V únoru roku 2008 bude mít premiéru nový akční thriller s Dennisem Quaidem v hlavní roli. O co v něm půjde?

Tak trochu jako černý kůň jara roku 2008 působí již dnes americký thriller Úhel Pohledu (Vantage Point). Nepyšní se sice známým režisérem nebo zkušeným scénáristou, ale bere si na paškál solidní námět a nabízí více než slušný herecký arsenál. A o co že tedy jde? Prezidenta spojených států (William Hurt) postřelí během projevu neznámý útočník. Osm lidí z velkého davu se do tohoto činu připlete svým tvrzením, z čehož pouze jedno může být to správné – vzniká tím osm různých úhlů pohledu, ze kterých šéf ochranky (Dennis Quaid) musí vyluštit ten pravdivý.

Režisér televizních seriálů, Pete Travis, se zde poprvé představí na velkém plátně a to ve spolupráci s rovněž začínajícím scénáristou, Barrym Levym. Cílem filmu je dle jejich slov zachytit atmosféru různých výpovědí, díky nimž divák uvidí podobnou situaci několikrát z jiného úhlu pohledu. To obecně je pro režiséra dosti tvrdý oříšek, jelikož podobné okamžiky mohou diváka snadno nudit. Herec Matthew Fox (Jack ze Ztracených), který ve filmu hraje agenta Tajných služeb, však nemá o kvalitách Travise nejmenších pochyb: „O Petu Travisovi mám to nejlepší mínění. Viděl jsem jeho film Omagh, o kterém si myslím, že je úžasný. On a já máme naprosto jasno v tom, jaký charakter v Úhlu pohledu ztvárňuji - drží nad námi pevnou ruku,“ prozradil Fox v jednom z rozhovorů pro server About.com.

Co se týče dalších známých tváří, můžeme se těšit na Sigourney Weaver v roli televizní reportérky, jenž měla celé místo činu zabrané televizí či na Foresta Whitakera, který se zde představí coby turista, točící si celou událost na digitální kameru. Podle traileru, očekávejme rovněž stylové vizuální vychytávky či solidně se prezentující střih. Pokud vám tedy nevadí duo Quaid – Fox, které by v mžiku mohlo aspirovat na nejvíce „Amerikou“ čpějící dvojici, můžete se jen těšit na akční thriller plný skandálních odhalení, automobilových honiček a rychlého vyjednávání. A možná přijde i kouzelník…

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Úhel pohledu

(Vantage Point)

Režie: Pete Travis

Další články v kategorii