Rekordní Gravitace je v kurzu

Alfonso Cuarón uhodil hřebík na hlavičku. Svou léta chystanou Gravitaci sice musel kvůli předělávkám do 3D několikrát odložit, historicky nejlepší výdělek prvního říjnového víkendu však premiéře duetu Sandry Bullockové a George Clooneyho přinesl kýžené ovoce.

Gravitace se může pyšnit výsledkem 55,5 milionů dolarů, což znamená, že o tři miliony v historickém žebříčku překonala říjnový otvírák třetího dílu Paranormal Activity, který měl premiéru před dvěma lety a o pět milionů partičku Jackass 3D. Gravitace je navíc vyloženě IMAXový film, i když existuje i 2D verze, ale Cuarón tím ukázal, že všechno jde, když se chce.

Druhé místo obsadil animák Zataženo, občas trakaře 2. Dohromady má tedy na kontě 60 milionů, protože 21 vydělal film teď o víkendu a stovku bude v USA atakovat bez větších potíží. Na třetí příčce se umístila premiéra Hry na hraně a byl to skutečně propadák, jak se patří. Thriller s Benem Affleckem a Justinem Timberlakem totiž vydělal necelých osm milionů dolarů. Extrémní slabota.

A teď telegraficky do TOP pětky. Čtvrté Zmizení přidalo skoro šest milionů, takže dohromady má 48 mega a Rivalové režiséra Rona Howarda vydělali pět milionů, což celkem dělá 18. V zámoří to není žádná sláva, na druhou stranu se jedná o nezávislý britský film, který bude určitě bodovat hlavně v zahraničí.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.