Wan triumfoval s novým hororem, R.I.P.D. v klinické smrti

Uplynulý víkend se v amerických kinech nesl ve znamení hororu V zajetí démonů. Režisér James Wan má před sedmičkou Rychle a zběsile solidně našlápnuto. Naopak Robert Schwentke, jenž stojí za akční sci-fi komedií R.I.P.D., je po totálním fiasku zralý na ručník.

41,5 milionů dolarů si vysloužila premiéra V zajetí démonů od tvůrce hororů Saw a Insidious. Je to velký úspěch, neboť film přišel na slabých 20 milionů a už teď je jasné, že Wan si kromě dvojky Insidious střihne další vysněné projekty. Nejdříve ale musí dotočit Rychle a zběsile 7, o němž se dá už teď s jistotou říct, že bude mít minimálně podobný úspěch, jako letošní šestka.

Druhá pozice patří animáku Já, padouch 2. Trefa do černého jede dál spanilou jízdu, za víkend si připsala 25 milionů a z celého světa už atakuje hranici 600 milionů. Universal si může mnout ruce, byť se tentokrát i hodně spálil. Ale o tom až za chvilku.

Premiéru má za sebou animovaný film o rychlošnekovi Turbo. Za víkend vydělal 21,5 milionů a dalších deset udělal pár dní předtím. Co si budeme povídat, není to nijak závratný výsledek. Daří se naopak Machrům 2. Primitivní komedie utržila v zámoří skoro 80 milionů dolarů, z toho 20 o víkendu a patří jí čtvrté místo. Adam Sandler je v tomto případě dítětem štěstěny.

Což se nedá říct o vysloužilcích z RED 2. Úspěch prvního dílu totiž nejspíš překonán nebude, protože otvírák za 18,5 milionů je slabota. Nepomohl ani Anthony Hopkins a režisér Dean Parisot tak na čas poputuje zase zpátky k seriálové tvrobě. Pátý Pacific Rim si připsal 16 milionů, které jen korunovaly neúspěch del Torova obr-projektu. Nebo minimálně alespoň v USA, venku to bude jistě o fous lepší.

Tak a teď ten pláč Universalu. Je pro co, jelikož R.I.P.D., o jehož českém názvu se v zájmu zachování duševního zdraví raději nehodlám rozepisovat, je absolutním propadákem. Film s Ryanem Reynoldsem a Jeffem Bridgesem, který měl být takovými novými Muži v černém, stál údajně 130 milionů, otvírák přitom činí necelých třináct. A to bolí. Jenže když si vystřílíte všechny náboje ještě před premiérou, což v tomto případě činily trailery naprosto dokonale, není se čemu divit.

Příští týden se na prvním místě uvelebí Wolverine, který odsune tentokráte jedenáctého Osamělého jezdce (celkem 81 milionů) do věčných lovišť. A přijdou i další fláky.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Osamělý jezdec

(The Lone Ranger)

Režie: Gore Verbinski

Pacific Rim - Útok na Zemi

(Pacific Rim)

Režie: Guillermo del Toro

Turbo

Režie: David Soren

Red 2

Režie: Dean Parisot

V zajetí démonů

(The Conjuring)

Režie: James Wan

R.I.P.D.-URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

(R.I.P.D.)

Režie: Robert Schwentke

Machři 2

(Grown Ups 2)

Režie: Dennis Dugan

Další články v kategorii