Jak se Sherlock chystá do Evropy

Nejslavnější literární detektiv všech dob, slavný Sherlock Holmes v rukou Guye Ritchieho, je na prahu evropského kontinentu. U nás se objeví 14.ledna 2010. Překoná Evropa tržby amerického kontinentu? Jak si povede neotrlý akční Sherlock u nás?

S výjimkou Trosečníků natočil Guy Ritchie v britském Londýně všechny své filmy. Žádný z jeho počinů natočených nad Temží, nebyl však podle tak slavné knižní předlohy, jako Sherlock Holmes. Vrací se opět duo producentů Joel Silver a Susan Downey (tihle dva se mimo jiné podíleli i na předchozím snímku Guye Ritchieho - RocknRolla), jenž se nám chystají nastolit příběh nejznámějšího soukromého detektiva všech dob, tak jak ho nikdo nezná.

Londýn 1891. Sherlock Holmes (Robert Downey, Jr.) a Dr. John Watson (Jude Law) závodí s časem, aby překazili vražedný rituál temného zločince, Lorda Blackwooda. Když se to oné dvojici vyšetřovatelů úspěšně podaří, předávají Blackwooda do rukou policie a inspektora Lestrada (Eddie Marsan). Nikdo však netuší, že hlavní nebezpečí je teprve čeká.

Zatímco restartovaný Sherlock okupuje kina za velkou louží už od Božího hodu, k nám se přikutálí až v půlce měsíce ledna. A byť již měsíc válcuje veškeré kimosály na světě neporazitelný novodobý "miliarďák" - Avatar, si Sherlock Holmes Guye Ritchieho vede více než dobře. Při debutovém víkendu nahrabal 62 milionů dolarů a dnes má v kase už obdivuhodných 142 mega, což je navzdory vánočním svátku klidu a pohody, vskutku slušný výkon, jenž by v Evrope neměl tento měsíc opadnout. Těšíme se!

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.