Hellboy 2: Zlatá armáda

Pokračování rudého ďábla Hellboye je tady a my vám přinášíme exkluzivní předpremiérovou recenzi!

Bez Rona Perlmena by snad už ani jiný filmový Hellboy vzniknout nemohl. No řekněte sami, dovedete si představit jiný obrovský kolos v rudých barvách s ubroušenými rohy, mohutným revolverem a kubánským doutníkem v hubě? Já osobně ne a režisér Guillermo del Toro, který stojí za druhým Bladem či Faunovým labyrintem, je pravděpodobně téhož názoru. Kdo se bojí, že by snad o něco přišel, pokud neviděl první díl, může své obavy rovnou zahnat.

Žádné extra navazování vás nečeká. Potkáme zde opět toho přerostlého pohodáře a kliďase s rudým ohonem a kozí bradkou. Pravda, zatímco v jedničce rudoch bojoval o lásku své kolegyně Lizy Shermanové (Selma Blair), v jeho pokračování jejich vztahu nic nebrání. Přesto ale nečekejte žádný láskyplný příběh, Liza také dokáže vystrčit svoje růžky (nebo spíše plameny). Romantické chvíle nicméně čekají kromě hlavního hrdiny i na jeho nejlepšího přítele "modrýho" aká Abe Sapiena (Doug Jones, který si mimo modrého mužíčka s telepatickými schopnostmi zahrál také "Anděla smrti", na kterém se designeři opravdu vyřádili).

Celý příběh začíná flashbackem, ve kterém ještě malému ďáblíkovi jeho potenciální otec (Hellboye přivedl do našeho světa Grigori Rasputin za časů druhé světové války; v prvním díle ztvárnil tuto hereckou roli Karel Roden) čte příběh o bájných elfech a jejich tajemné a zároveň mocné, ba až neporazitelné "Zlaté Armádě", kterou může oživit jen majitel zlaté koruny, která byla rozdělena na tři části. Dvě části si nechal král a třetí kus ponechal lidstvu. Když se však jednoho dne začnou dít v ulicích New Yorku divné věci, všem dojde, že světu hrozí střet se zlatou armádou.

Bylo by nerozumné čekat od filmu zázraky, nedosahuje kvalit Temného rytíře ani ďábelského Iron Mana. Hellboy má však stále své kouzlo, kterým v kinosále dovede jak ohromit tak i pobavit. Guillermo del Toro opět věděl kde oproti jedničce přitlačit na pilu a vida, povedlo se! Jestli se tedy budete v kině nudit? Rozhodně ne! I když se některé scény ve "Zlaté Armádě" jeví až přeplácaně, nahradí to opět jiný moment, který rozhodně bude stát za to!

Hodnocení:

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Hellboy 2: Zlatá armáda

(Hellboy 2: The Golden Army)

Režie: Guillermo del Toro

Další články v kategorii