Dvojitá poklona Sherlocka Holmese

Zatímco v posledních letech byl detektiv Sherlock Holmes spíše na útlumu, v bližší budoucnosti vstoupí hned dvakrát do světových kin.

Nedávno jste na internetu mohli zachytit neoficiální oznámení filmu Sherlock Holmes, k jehož režii byl přizván známý režisér gangsterek, Guy Ritchie. Mnohé tato zpráva, že bude slavný detektiv po dlouhé době v kinech a ne "pouze" v televizi, řádně překvapila a Ritchieho řeči o zachování atmosféry společně zakčněním tohoto kultu působily velmi vábně. Jenomže zatímco ani tato novinka nestačila vychladnout, oznámila Columbia Pictures vývoj filmu s podobným názvem a samozřejmě stejným detektivem v hlavní roli. Jak se teď máme ve všech těch Sherlocích vyznat?

Jednoduše. Zatímco Guy Ritchie točí britskou detektivku, která bude nejspíše ostrá jako břitva, Columbia Pictures hodila produkci dojné krávě Juddu Apattowovi a rozhodla se z Sherlocka udělat třeskutou komedii. Narozdíl od Warnerů navíc prozradili obsazení hlavních rolí. Sherlocka Holmese ztvární "Borat" Sacha Baron Cohen a slavného doktora Watsona Will Ferrell. Tímto tento přísun osypek nekončí. Za scénáristické kormidlo zasedl Ethan Cohen (když jsem to poprvé četl, můj mozek si odmazal písmeno H v příjmení a mě se na pár sekund zastavil dech). Ten v současné době zaujal svým scénářem k připravovanému Tropic Thunder.

Takže, budeme sázet! Který Holmes nakonec bude lepší? Ten vážný od Ritchieho nebo komediální od Apatowa? Vzhledem k Apatowovým úspěchům v amerických kinech bych to tentokrát přál Guyovi. Už jen proto, že kvalitní Holmes by neměl být komedie. A s tím budou se mnou souhlasit snad všichni další fanoušci tvorby Sira Conana Doyla.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.