První dojmy z bondovky Spectre

Nejnovější bondovka má za sebou první projekci. Novináři, kteří měli možnost očekávaný snímek Sama Mendese v Londýně vidět, se ale na jednoznačném hodnocení neshodli.

Tak jak to dopadlo? Zatím asi takhle: Spectre si na serveru Rottentomatoes vysloužil 90% kladných ohlasů z jednadvaceti recenzí. Průměrné hodnocení se pak v době psaní této zprávy pohybovalo na hodnotě 7,1/10, což už vypadá, přiznejme si, maličko hůře, než jednoznačnější devadesátka.

Pozitivní recenze ale přeci jen převažují. V britském Telegraphu hodně chválí kameramana Hoyte van Hoytemu, všem se pak velmi líbil výkon řicetileté Francouzky Léy Seydoux v roli Bond girl. V Guardianu si myslí, že příběh, jenž Spectre přináší, zavání "post-snowdenovskou érou". Objevil se i názor, že Spectre je podivně zarážejícím mixem mezi Craigovskou a Mooreovskou érou. Tedy skvělá, ale poněkud zmatená akce.

Jaký tedy Spectre opravdu je? V českých kinech to zjistíme už 5. listopadu. Snad se vyvrátí tvrzení z horního tweetu, že jde jen o jakýsi luxusní lifestyleový magazín.

Zdroj: Collider, Rottentomatoes, Twitter

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.