Česká televize nabídne hororové léto

Letní měsíce jsou pro tuzemské televize okurkovou sezónou. Otřesné původní pořady a seriály mají prázdniny a na obrazovku se v reprízách vrací okoukané hity z hlubokého socialismu a béčkové filmy. Česká televize ale nasazuje sérii kultovních hororů, které odběhnou v cyklu Horor čtvrteční noci. Ke každému z uvedených filmů nabídneme retro recenze.

Hororová nabídka ČT2 čítá devět titulů, od oceňované klasiky až k žánrovému dnu (záleží samozřejmě na úhlu pohledu).

Hororové čtvrtky začnou 3.července ve 23 hodin, kdy se na obrazovkách rozzuří De Palmova adaptace Kingovy prvotiny Carrie. Snímek z roku 1976 se Sissy Spacek v hlavní roli je považován za nestárnoucí klasiku.

O týden následuje další kingovská variace, tentokrát se uvedení dočká poněkud přehlížený televizní snímek Mlha, považovaný za jeden z nejdepresivnějších filmů. Snímek natočil tvůrce seriálového hitu Živí mrtví Frank Darabont.

Mrtvý sníh bude třetím snímkem v cyklu, kultovní zombie komedie o nacistických nemrtvých poběží již 17. července.  Dále se dočkáme hororové senzace Jezero smrti, snímek je britským zástupcem trendu teatrálních exploatačních brutalit. 

Poslední červencový čtvrtek je vyhrazen pro podařený horor Wolf Creek, který natočil australský enfant terrible Greg McLean. A u McLeana zůstaneme i v srpnu, kdy bude uveden jeho další snímek s laciným českým názvem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (v originále Rogue).

O týden později, tj. 14. srpna, se na televizní obrazovky vrací několikrát uvedený duchařský kousek s Nicole Kidman Ti druzí, 21. srpna dojde na průměrnou duchařinu Hrůza v Connecticutu.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.