Flash Gordon se vrací

Flash Gordon se řadí mezi klasické americké komiksy, světlo světa spatřil ve 30. letech minulého století, kdy jej stvořil Alex Raymond coby konkurenta tehdy populárního Bucka Rogerse. Obliba Flashe rychle stoupala a už v letech 1936-1940 vznikly tři filmy o tomto super-hrdinovi. Patrně nejslavnější adaptací Flashe Gordona je však film z roku 1980 režírovaný Mikem Hodgesem se Samem J. Jonesem, Melody Anderson a Maxem von Sydowem v hlavních rolích.

Flash Gordon se dočkal také několika televizních sérií, ale důstojná a respektovaná filmová verze stále chybí. To se prý pokusí napravit JD Payne a Patrick McKay, kteří momentálně pracují na scénáři ke třetímu Star Treku. Payne a McKay údajně stíhají psát ještě scénář k novému filmu o Flashi Gordonovi.

Pokud by se jim opravdu scénář podařil, jednalo by se zcela jistě o pokus dodat Flashovi vážnější tón, vytáhnout muže v červených elasťácích z nelichotivých posměšných vod, kam jej dosud vytvořené filmy a seriály nahnaly a vytvořit další vysokorozpočtovou popcornovou podívanou.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.