Pařba na třetí (DVD)

Třetí díl populární série Pařeb vychází na DVD a při této příležitosti přinášíme recenzi zmíněného skvostu, jehož kinopremiéru jsme ignorovali.

Mainstreamové komedie mají obvykle zcela jasnou strukturu, předvídatelné postavy a omletý děj. Z tohoto schématu se pokusil režisér Todd Phillips v roce 2009 vystoupit a natočil komedii s českým distribučním názvem Pařba ve Vegas. Důvěrně známé schéma "mužských" komedií modifikoval nabouráním očekávaných narativních konvencí, vypuštění podstatných částí syžetu ospravedlnil kocovinou postav a dostavil se nečekaný úspěch.

O pouhé dva roky později vznikl sequel Pařba v Bangkoku. Nezměnilo se vlastně vůbec nic, naopak byl do detailů zopakován úspěšný model prvního dílu, zintenzivněl hrubozrnný humor, zdánlivou originalitu vystřídala trapnost a tato eklektická Pařba skončila nepříjemnou kocovinou.

Phillips se nicméně nenechal odradit a natočil také třetí Pařbu, film, který byl uveden v letošním roce. Doufejme však, že tento díl dobrodružství Vlčí smečky nadobro uzavírá. 

Skupina kamarádů Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helm) a Doug (Justin Bartha) odváží labilního Alana (Zach Galifianakis) do ústavu pro duševně nemocné, cestou je potkají nesnáze a nejzbytečnější (zkrátka ten normální) člen party Doug je unesen. Následuje sled bizarních situací, které ačkoliv do komedie tohoto typu jistě patří, postrádají humor a jsou přesyceny Jamiem Chungem.

Ve třetí Pařbě výjimečně nedochází ke zmíněné zvláštnosti, kterou bylo u předešlých dílů vypuštění klíčových událostí ze syžetu, a děj se ubírá přímočaře a lineárně. Zůstává tedy fádní forma a hloupý děj. Hlavní i vedlejší postavy jsou otravné (tentokrát především Galifianakis), opakují se a neustále se vykrádají. 

Na DVD je k dispozici česká i původní zvuková stopa v 5.1, české titulky a jak se na DVD premiéru patří, tak i nesmyslně napálená cena. Pařba na třetí je omletá a nudná rádoby komedie „o kámoších“, jejíž zhlédnutí ukradne 100 minut života, které však ničím nenaplní a jen je doslova otráví.

Michala Benešovská

Hodnocení:

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Pařba na třetí

(The Hangover Part III)

Režie: Todd Phillips

Další články v kategorii